Ach, cóż to były za piękne dni.W piątek 20.09 i w pn.23.09 dzieci przygotowywały własną pizzę z Akademią Małego Kuchcika.A wszystko to robiły z okazji Dnia Chłopaka. Mnóstwo emocji towarzyszyło tym kulinarnym wydarzeniom.Dzieci nauczyły się z czego zrobione jest ciasto na pizzę,a po jego przygotowaniu przyszedł czas na inwencję twórczą każdego przedszkolaka.Na plackach wylądowały:sos pomidorowy,pieczarki,kukurydza,szynka,cebulka czerwona,pomidorki i oczywiście żółty ser. Każda pizza była inna,niepowtarzalna.To co je łączyło to niesamowity smak"domowego wypieku".Aż miło było patrzeć na uśmiechnięte buzie dzieci.Na niejednej twarzy spoczywał czerwony sos pomidorowy.Po degustacji każde dziecko otrzymało imienny certyfikat Młodszego Pizzermana.Z takim tytułem każdy rodzic może liczyć na pomoc dziecka w kuchni.We wszystkich grupach był to czas niebywałych wrażeń kulinarnych i dobrej zabawy.